Статус документа
Статус документа

ГОСТ ISO 16958-2018 Молоко, молочные продукты, смеси адаптированные для искусственного вскармливания детей раннего возраста и смеси для энтерального питания взрослых. Определение состава жирных кислот. Метод капиллярной газовой хроматографии

Библиография

[1]

ISO 707/IDF 50

Milk and milk products - Guidance on sampling

(Молоко и молочные продукты. Руководство по отбору проб)

[2]

ISO 1211/IDF 1

Milk - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method)

[Молоко. Определение содержания жира. Гравиметрический метод (Контрольный метод)]

[3]

ISO 1737/IDF 13

Evaporated milk and sweetened condensed milk - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method)

[Молоко сгущенное без сахара и с сахаром. Определение содержания жира. Гравиметрический метод (Контрольный метод)]

[4]

ISO 5725-1

Accuracy (trueness and preцисion)* of measurement methods and results - Part 1: General principles and definitions

[Точность (правильность и прецизионность) методов и результатов измерений. Часть 1. Общие принципы и определения]

________________

* Текст документа соответствует оригиналу. - Примечание изготовителя базы данных.

[5]

ISO 5725-2

Accuracy (trueness and preцисion)* of measurement methods and results - Part 2: Basic method for the determination of repeatability and reproducibility of a standard measurement method

[Точность (правильность и прецизионность) методов и результатов измерений. Часть 2. Основной метод определения повторяемости и воспроизводимости стандартного метода измерения]

________________

* Текст документа соответствует оригиналу. - Примечание изготовителя базы данных.

[6]

ISO 8381/IDF 123

Milk-based infant foods - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method)

[Продукты детского питания на основе молока. Определение содержания жира. Гравиметрический метод (Контрольный метод)]

[7]

ISO 8262-1/IDF 124-1

Milk products and milk-based foods - Determination of fat content by the Weibull- Berntrop gravimetric method (Reference method) - Part 1: Infant foods

[Продукты молочные и пищевые продукты на основе молока. Определение содержания жира гравиметрическим методом Вейбулла-Бернтропа (Контрольный метод). Часть 1. Продукты детского питания]

[8]

Suter B., Grab K., Pacciarelli B. Determination of fat content and fatty acid composition through 1-min transesterification in the food sample; principles. Z Lebensm Unters Forsch A. 1997, 204 pp.252-258

[9]

Suter B., Grob K., Pacciarelli B. Simultaneous Determination of Milk Fat (Butyric Acid) and Total Fat by 1-min Transesterification Directly in the Food. Mitt. Lebensm. Hyg. 1999, 90 pp.149-166

[10]

Dionisi F., Golay P.A., Fay L.B. Influence of Milk Fat Presence on the Determination of Trans Fatty Acids in Fats used for Infant Formulae. J. of Analytica Chimica Acta. 2002, 465 pp.395-407

[11]

MSDA/SLMB 1612.1, Direct Determination of Trans Fatty acids (TFAs) and Conjugated linoleic acids (CLAs) in Dairy Products, MSDA/SLMB (Swiss) method 1612.1. 2007

[12]

Golay P.A., Dionisi F., Hug B., Giuffrida F., Destaillats F. Direct Quantification of Fatty Acids in Dairy Products with Special Emphasis on Trans Fatty Acid Content. Food Chem. 2007, 101 pp.1115-1120

[13]

Destaillats F., Golay P.A., Joffre F., de Wispeleare M., Hug B., Giuffrida F. Comparison of available analytical methods to measure trans-octadecenoic acid isomeric profile and content by gas-liquid chromatography in milk fat. J. Chromatogr. A. 2007, 1145 pp.222-228

[14]

Golay P.A., Giuffrida F., Dionisi F., Destaillats F. Streamlined Methods for the Resolution and Quantification of Fatty Acids including Trans Fatty Acids Isomers in Food Products by Gas-Chromatography, Special edition of Journal of AOAC International on "Trans Fats: Update on Health Effects, Methodology and Levels in Processed Foods" - Journal of AOAC International, 92(5), pp.1301-1309, 2009

[15]

Official Method AOAC 2012.13, Determination of Labeled Fatty Acids Content in Milk Products and Infant Formula, Capillary Gas Chromatography, First Action 2012

[16]

OMA 2012.13, Determination of Labeled Fatty Acids Content in Milk Products, Infant Formula and Adult/Pediatric Nutritional Formula by Capillary Gas Chromatography: Collaborative study

_______________

Официальный перевод стандарта находится в Федеральном информационном фонде стандартов.


УДК 613.22:665.335.5.001.4:006.354

МКС 67.200.10

IDТ

Ключевые слова: капиллярная газовая хроматография, метиловые эфиры жирных кислот, раствор метилата натрия в метаноле, жирнокислотный состав, молочные продукты, молоко, смеси адаптированные для искусственного вскармливания детей раннего возраста, смеси для энтерального питания взрослых




Электронный текст документа

подготовлен АО "Кодекс" и сверен по:

официальное издание

М.: Стандартинформ, 2018